Een oplossing

Een conflict in de familie is altijd ingrijpend. Het zijn immers meestal de mensen die het dichtst bij je staan en dan komt een ruzie extra hard aan. Tijdens mediation kunt u een oplossing zoeken voor bijvoorbeeld problemen met een erfenis of andere kwesties die u verdeeld houden.

Echtscheiding

Echtscheiding neemt een speciale plaats in omdat hierbij naast de direct betrokkenen (de partners) ook vaak kinderen betrokken zijn. Het is voor alle partijen een emotioneel proces. Daarnaast spelen er praktische, zakelijke en juridische aspecten.

Als mediator help ik u samen een ouderschapsplan op te stellen. Daarnaast begeleid ik u, zodat u goede afspraken kunt maken over wat er verder geregeld moet worden, zoals de verdeling van de bezittingen en de alimentatie.

Ook als u al langer geleden gescheiden bent, kunnen er zaken zijn die (opnieuw) geregeld moeten worden. De kinderen worden immers groter of uw situatie kan veranderd zijn. Ook in dit soort situaties kunt u een beroep op mij doen.

Kindgesprekken, gratis!

Tijdens een echtscheidingsmediation is het belangrijk ook de kinderen aan het woord te laten. Dat kan tijdens zogenoemde kindgesprekken. Een kindgesprek is vanzelfsprekend aangepast aan de leeftijd en behoeften van het kind. Vanwege de grote waarde van deze gesprekken en omdat ik vind dat geld daarbij niet bepalend mag zijn, breng ik ze niet in rekening als de hele echtscheidingsmediation door mij wordt gedaan.

Kindbehartiger

Heeft u al een advocaat of mediator? U kunt mij ook alleen voor de kinderen inschakelen. Als gecertificeerd Kindbehartiger kan ik hen dan ondersteunen en begeleiden in de voor hen ook heel lastige scheidingssituatie.

Pin It on Pinterest

Share This