Voor de kids | groenberg mediation

Voor de kids

Als je ouders gaan scheiden dan gaat er heel wat veranderen in je leven. Misschien zag je het al aankomen maar misschien ook wel helemaal niet. Het is in ieder geval heel normaal dat je je onzeker, verdrietig, boos of soms ook best een beetje opgelucht voelt.

Het is belangrijk dat je over je gevoelens kunt praten, bijvoorbeeld met vrienden en vriendinnen, de juf, meester of leraar, opa’s of oma’s. Maar soms is er even niemand of wil je juist praten met iemand die jou en je ouders niet kent. Op de website van Villa Pinedo vind je veel informatie, een forum en als je dat wilt ook een buddy.

Alles op een rijtje
Als ik als mediator je ouders help met hun scheiding (maar trouwens ook als ik dat niet doe of als de scheiding lang geleden is), dan kun je ook met mij praten. Samen kunnen we op een rijtje zetten hoe je je voelt en wat je nodig hebt van je ouders. Bijvoorbeeld: dat ze niet over de ander roddelen waar jij bij bent, dat ze je niet vragen om te kiezen omdat je van allebei houdt of dat je vaker of juist wat minder vaak bij de één of de ander wilt zijn. Ik help je om je gevoelens en de woorden die daarbij horen op een rijtje te zetten en als je dat wilt kunnen we ook samen met je ouders in gesprek.

Tijdens de scheiding zijn er ook ‘officiële’ momenten waarop je je mening mag geven. Je ouders moeten een ouderschapsplan maken waarin ze opschrijven hoe ze voor je gaan zorgen als ze niet meer samen zijn. En jij mag daar wat van vinden. Als je 12 jaar of ouder bent dan krijg je een brief van de rechter die je uitnodigt om met hem of haar over de scheiding te komen praten. Dat mag, maar het hoeft niet. Je kunt ook besluiten niet te gaan of de rechter een brief schrijven. Ik kan je daarbij helpen.

Denk je dat ik wat voor je kan doen? Praat daar dan over met je ouders. Als dat niet goed lukt dan mag je me ook zelf bellen of mailen of appen, dan kijken we samen of ik je kan helpen (klik hier voor de contactgegevens).

Voor de ouders

Als oud jeugdzorgbestuurder en voormalig Kindbehartiger heb ik ruime ervaring met kindgesprekken in echtscheidingssituaties. Ik begeleid uw kind professioneel en laagdrempelig. Mijn aanpak is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen onder de 16 jaar hebben toestemming van beide ouders nodig.​

Pin It on Pinterest

Share This